En Yakın Etkinlikler

Feniks Dergi: Yeni Makaleler Hazır!

Feniks e-dergi, Aktiffelsefe Kültür Derneği’nin içindeki gönüllülerinin Felsefe, Psikoloji, Bilim, Sanat, Tarih gibi birçok konudaki araştırmalarından derlenmiş yazılarından oluşan sitedir.

“Ruhun besini nedir Sokrates? Ruhun besini bilgidir.” Platon

En son araştırma konularımızı sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Yazının tamamına ulaşmak için yazının başlığına tıklayınız:
FENİKS KÜLLERİNDEN YENİDEN DOĞAN MİTİK KUŞ:
Feniks manevi sembollerinden birisidir çünkü insanın aradığı gerçeği temsil eder. Feridün Attar’ın Kuşların Dili adlı eserinde Feniks kuşunu Simurg olarak görürüz, Kafdağı’nın ötelerinde yaşayan bir kuştur. Çok uzaklarda olan Kafdağı yani manevi olarak çok yükseklerde var olan bir kuş. Kuşlar hava unsuruna ait canlılar olarak, maddi dünyadan uzaklaşıp yükseklere uçabildikleri için insanın manevi kısmıyla ilişkilendirilirler….

İNTERNET BAĞIMLILIĞI:
İnternet bağımlılığı, her yaşta ve cinsiyette görülmesine rağmen diğer bağımlılıklara göre daha erken yaşlarda başlıyor. Riskin en yüksek olduğu yaş aralığı ise 12-18.Araştırmalara göre, 15 yaşından küçükler günde 1-5 saat, 16-19 yaş grubu 1-7 saat bilgisayar kullanıyor.Cinsiyetler arası farka bakıldığında….

İSLAM FELSEFESİNDE AŞK KAVRAMI:
“İnsan ne kadar severse, o oranda kaderi bilir. Çünkü aşk, semavi sırların usturlabıdır. Aşk, kalp gözüne sürülen ve gözü açan bir sürmedir.” – Mevlana, Mesnevi-i Şerif
İslam geleneğini anlatan ikinci bir isim arasak, ona “bir aşk geleneği” demek mümkündür. Gerçekten de aşk üzerinde bu kadar çok duran, onun hakkında bu kadar çok ve çeşitli düşünceler geliştiren nadide geleneklerden biridir….

KIZILDERİLİ KADINLARIN RUHU:
Kızılderililer, kadının doğasını çok iyi tanıyorlardı. Onlardan fiziksel güç gerektiren ya da eşlerini seçmek gibi duygusal güç gerektiren erdemleri beklemediler. Onlardan verici enerjilerini kanalize edebilecekleri “şifacılar” olarak ya da zihinsel güçlerini kanalize edebilecekleri “ocağın bekçileri”….

KARANLIĞIN İÇİNDE TEK BAŞINA BİR AYDINLIK HYPATIA’NIN HİKÂYESİ:
Film, MS 4. yy sonlarında Roma İmparatorluğu’nun eyaleti olan Mısır’da geçiyor. Ana odağında ise zamanında Büyük İskender’in kurduğu ve o dönem için insanlığın en büyük kültürel miraslarından biri olan İskenderiye Kütüphanesi ile tarihte bilinen ilk kadın filozof, matematikçi ve astronom olan Hypatia var. Roma İmparatorluğu’nun son dönemleri yaşanıyor….

Feniks Dergi’nin diğer yazılarına, araştırmalarına ve makalelerine ulaşmak için websitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Keyifli Okumalar dileriz.

Bakmak İsteyebilirsiniz...

Elveda Yorgunluk Konferansı’nda Umut Dinçşahin’den Yorgunluğa Çözüm Önerileri!

“Elveda Yorgunluk” Konferansı Aktiffelsefe Kültür Derneği Bursa Şubesi olarak 25.04.2024 Perşembe akşamı Karaman Dernekler Yerleşkesi’nde ...

Bir cevap yazın