Gelişen dünyada ve her geçen gün farklılaşan yaşam koşulları, alışkanlıklar ve iletişim biçimleri karşısında kendimizi yönetebilme becerisi kazanabilmek gittikçe büyük bir önem kazanmaktadır. Yönetim Atölyesi’nde en fazla baskı altında kalan yanlarımızı nasıl kontrol edebileceğimizi, en zorlandığımız alanlarda nasıl sakinliğimizi ve inisiyatifimizi kaybetmeden var olabileceğimizi çalışıyoruz. Atölyemiz, İlişki, Zaman, Stres ve Öfke yönetimi konularını içerir şekilde 2 gün, 8 saat şeklinde pratik önerilerle desteklenerek gerçekleştirilmektedir.
“Kendini yönet, dünyayı yönetecek gücü bulursun”
Platon
Zaman Yönetimi – 14 Nisan Cumartesi 13.00 – 15.00
Zamanı daha etkin kullanarak öncelikleri belirleyip, doğru planlama yapabilmek önemlidir. Zaman, yerine konması, geri döndürülmesi, yenilenmesi, depolanması, satın alınması mümkün olmayan tek kaynaktır. Etkili zaman yönetimi ise zamanı mümkün olduğunca etkin ve etkili bir biçimde kullanma ve denetleme sistemidir.
Zaman tüm insanların eşit olarak sahip olduğu tek şeydir.
Neden zaman yönetimi yapılmalıdır?
Verimsizliği gidermek
Belirlenen hedeflere ulaşmak
Kariyer gelişimi sağlamak
Görev gereklerini uygun şekilde gerçekleştirmek için zaman yönetimi gerekmektedir.
İÇERİK:
Zaman Çeşitleri
Zaman Tuzakları
Zaman Çizelgesi
Zamanı Daha Etkili Kullanmak İçin Tavsiyeler, modüllerini kapsar.
SÜRE: 2 Saat
Stres Yönetimi – 14 Nisan Cumartesi 15.30 – 17.30
Duygusal tepkiye yol açan şey olayın kendisi değil daha çok olayı yorumlama şeklidir. Stresi kontrol edebilmek için iş, ilişki ya da maddi durumu değiştirmek yerine bakış açısını değiştirmek stres yoğunluğunu da o yönde azaltacaktır.
İÇERİK:
Stresi tanımlamak
Stres kaynaklarını ortaya çıkartmak
Stresin etkileri
Stres Kontrolü
Stresin yaşadığımız çevreler içerisinde yayılması
Kişisel ve kurumsal stres dinamiklerinin ayrıştırılması
Stresin yönetilmesi
Stres faktörlerini olumluya çevirip, performansa pozitif etki sağlanması
SÜRE: 2 Saat
Öfke Yönetimi – 15 Nisan Pazar 13.00 – 15.00
Hepimiz sevgi, umut, sevinç gibi duygularımızı sahipleniriz ama öfke ve kırılganlık gibi duygularımızdan kurtulmak isteriz. Oysa her birinin bir anlamı ve hayati bir gerekliliği vardır. Önemli ve gerekli olan onları tanımak ve doğru yönlendirmektir.
İÇERİK:
Duygusal ve zihinsel bedeni tanıma/ Duygunun kaynağı
Duygu kontrolünün önemi
Öfkeyi tanımak ve öfkeyle başa çıkmanın yolları
Duygumuzun yönetimi altına girmemek için yapılması gerekenler nelerdir konularını
kapsar.
SÜRE: 2 Saat
İlişki Yönetimi – 15 Nisan Pazar 15.30 – 17.30
Sosyal bir varlık olan insan, diğer insanlarla sürekli bir etkileşim içindedir. Bu da ona birçok ilişki kurma fırsatı tanır. Aile, arkadaşlar, sosyal çevre, iş çevresi gibi tüm yaşam alanlarındaki farklı türlerdeki ilişkilerimiz farkındalıkla yönetilmediği takdirde çeşitli problemlere yol açabilir. Bu durumun önüne geçmek ve var olan sorunları çözmek için ilişki yönetimine ihtiyaç duyulur.
İÇERİK:
Toplumsal bir varlık olarak insan
İlişki nedir ve ilişki türleri
Birlikte yaşam ve zorlukları
İlişki yönetiminde iletişimin önemi
Daha iyi ilişkiler kurmak için neler yapılmalı
SÜRE: 2 Saat
EĞİTMEN HAKKINDA
Kemal Karadayı; eğitimci, yazar, sosyolog. 1980 yılında İstanbul’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamlamasının ardından 2006 yılında Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden, 2013 yılında da Anadolu Üniversitesi Sosyoloji bölümünden mezun oldu. 2006 yılından bu yana Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde eğitimcilik yapmaya, 2003 yılından beri üyesi olduğu Aktiffelsefe Kültür Derneği Bursa Şubesi’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürütmeye devam etmektedir. 10 yılı aşkın süredir üniversitelerde, sivil toplum kuruluşlarında, eğitim kurumlarında ve şirketlerde felsefe ve psikoloji konularında eğitimler aktarmaktadır. İletişimde Zen Bilgeliği kitabı da, yazarın yaklaşık 10 yıldır aktardığı iletişim çatışmaları eğitimlerinin ürünüdür.
Seminer dizisi sonunda katılımcılara katılım belgesi verilecektir.
Katılım için lütfen aşağıdaki form aracılığıyla ön kayıt olunuz.
Kontenjan sınırlıdır.
Sorularınız için: etkinlik@aktiffelsefebursa.org