Shakespeare deyince neden herkesin gözleri kamaşır? Pek çok tiyatro eserlerinin ve birbirinden eşsiz yaratılmış şiirlerin arasında neden Shakespeare’i görünce büyülenip kalırız? Elimiz bir sayfadan diğerine atlarken, zihnimiz bir sonenin katıksız dil güzelliği etrafında gezinir. Yalnız da dil değildir Shakespeare’i unutulmaz kılan. Her bir yarattığı sanat eserine, sonelerinden tiyatrolarına hepsine, bir derinlik katışıdır, bize onu okutan. İnsan ruhunun en karanlık taraflarını yüzümüze çarpıp, kendi kalbimizle o karanlığı buluştururken yaratır trajedilerini. Aydınlık ve güleç komedilerine gülerken ironik bir insafsızlıkla yüzleşerek yine buluşuruz onun dehasıyla yüreğimizin gün batımlarında. İnsanı en yücesine çıkarır ve aşağıdan o yüceliğe bakakalırız ve aynı anda yerin dibine baktırır, acımızla kalakalırız. İnsanı kutlar Shakespeare ve insan olmanın muhteşemliğini…
Gelin bu felsefi yolculuğa birlikte çıkalım ve insan nedir, Shakespeare ile yeniden tanıyalım…
Konuşmacı: Elif Öztürk
Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunudur. Yeditepe Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümünde yüksek lisans yapmıştır. Jorge Angel Livraga’nın “Tragedya” adlı eserini ve Ernest Wood’un “Zihin ve Hafıza Eğitimi” adlı kitabını çevirmiştir. Ayrıca Ernest Wood’un “Konsantrasyon” kitabının çevirisine de katkıları olmuştur. Şu anda milli eğitimde kadrolu İngilizce Öğretmeni olarak çalışmaktadır. 2008’den beri Aktiffelsefe Kültür Derneği’nde gönüllü olarak çeşitli mitoloji, edebiyat, psikoloji ve felsefe konularında araştırmalar yapmakta, konferans ve seminerler vermektedir.
30 Mart Cumartesi Akşamı saat 19:30’da gerçekleşecek konferansımıza girişler Kitap Bağışı Kampanyamıza (kampanyamızın detayları görmek için) destek olmak amacı ile ilkokul ve ortaokul düzeyindeki kitaplar veya çocuk romanı bağışı ile olacaktır.
Ayrıca sınırlı kapasite sebebi ile aşağıda ki formu doldurarak kayıt olmanız gerekmektedir.
Kontenjanımız Dolmuştur ilginiz için teşekkür ederiz.